Dagen då allting stod still

Jag sitter här på min brors dator och lyssnar till åskbullret som hänger oroväckande i luften, gömt bakom solskenet. Det är andra dagen i Juli, jag ägen nu ingen egen lägenhet och inte heller något eget rum, det känns snarare som att jag hyr ett rum hemma hos mina föräldrar, där hyran är att hålla det städat efter deras tycke.

Jag har ej hittills lyckats uppnå alla mina mål; det är hur stökigt och osorterat som hellst, kläderna ligger i högar och lägenhetsprylar i kartonger. Men jag rör mig framåt, lite åt gången. Mellan den 17 och den 24 Juni visitades jag i den magiska staden Rom. Min dröm om att få resa till Italien gick därför i uppfyllelse. Där skaffade jag mig både solbränna, bättre kondition och lite mindre fett på kroppen, något som jag försöker att hålla fast vid - för att nu äntligen har jag lyckats gå på diet.

Dieten innebär att man ska äta grönsakssoppa som ska öka matsmältningen och därför förbränningen. Man intar soppan i samband med en färdig meny. Jag är idag på dag 6, visserligen har man fuskat lite då och då så effekten är kanske inte så stor som man hade velat, men det känns ändå bra. Igår, för första gången såg jag en siffra på vågen som jag inte har sett på väldigt länge. Jag är just nu lite under min vanliga, innan-eskilstuna vikt, och det blir mindre för varje dag. Jag tror jag minskar i vikt runt ett halvkilo om dagen - och jag tänker fortsätta dieten ett tag till.

Min mor har tagit mig som ett exempel och bestämt att nu ska hela familjen börja äta hälsosamt, eller hälsosammare. Vi ska satsa på en "reningsdiet", dvs en diet som ska frammana en naturlig rensning av alla toxiner som ligger och skräpar i våra magar. Jag rädds därför att min gårdagscider har sabbat en del för mig... men samtidigt så hoppas jag att jag dansade bort alla kolhydrater. I värsta fall ska jag ut och springa ikväll, sedan blir det kvällsbad och kanske lite mys vid elden.

Å andra sidan har jag läst ut några böcker sedan exams (nästan) var slut. Den första var Brisingr som jag läste på polska, sedan The Hobbit, också på polska. I Spanien läste jag ut Gösta Berlings Saga på... polska, och i Italien Przedwiosnie av Stefan Zeromski, på polska såklart. Just nu läser jag Dorian Grays Porträtt, på svenska, och nästa i högen är En Långvarig Förlovning. I Polen blir det en massa annan läsning... som körkortsteori...

På tal om körkortet så ska jag iväg till Polen nästa lördag, den 9/7, för att påbörja en intensivkurs som börjar den 11/7. Det underbara med det att min första körlektion blir den 12/7, och jag ser jättemycket fram emot att få äntligen en utbildad pedagog som lärare (hoppas jag). Men det blir en månad utanför Sverige, antagligen utan Internet och utan möjlighet till social kontakt annan än sms. Kommer sakna människorna, men å andra sidan så är detta ett perfekt tillfälle att komma närmare alla mina gamla bekanta från Polen... Usch, måste bita igen och visa mig vara utåtriktad. Jag har trampat ner på det ordentligt på sistonde x3

Såå... tl;dr, jag ska fixa körkort snart, får mina betyg snart, ska ta tag ordentligt i städningen nu och vikten är på nergång. Men måste fortfarande börja träna och skaffa muskler. Butch Zuza here I come!

Ciao amigos, bueno giorno!

Kommentarer
Postat av: isabella

kan du inte skicka recepten på sopporna och så till mig? :D och hur det ska gå till

2011-09-18 @ 13:50:50
URL: http://bellabred.blogg.se/
Postat av: Maria

Hur har din dag vart ?

Kolla gärna in min blogg där hittar du en massa mode, citat och mycket mer. see you Love Maria



P.s om du vill så gör jag gärna bloglovin byten, säg bara till !

2011-09-20 @ 16:25:34
URL: http://xmariax.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0